BEHANDELMETHODE

De techniek van de behandeling bestaat uit het uitoefenen van een krachtige druk met vingertoppen, knokkels of elleboog om de lagen bindweefsel (fascia) rond de borst en in de nek uit te rekken, de natuurlijke elasticiteit te herstellen en de spieren op hun normale plaats te brengen.

jaarboek tg

Daarna behandelt een Rolfer systematisch het gehele lichaam: voeten, enkels, zijden, benen, onderbuik, ribbenkast, middenrif, bekken en schoudergordels opdat naburige structuren zoals organen, zenuwen, botten of gewrichten meer ruimte krijgen en dus beter functioneren.

Op die manier wordt het gehele lichaam van top tot teen gemasseerd en uitgebalanceerd, zelfs de binnenkant van de mond wordt niet vergeten. Van de patiënt wordt verwacht dat hij zich bewust probeert te ontspannen tijdens de behandeling zodat spanning en pijn opgeheven kunnen worden.

Een Rolfing® behandeling bestaat uit 10 opeenvolgende zittingen die elk één tot anderhalf uur duren. Er is één zitting per week. Hoe men het rolfen ondergaat, is voor ieder mens verschillend. Dit kan variëren van een prettige sensatie omdat je stevig gemasseerd wordt, tot een, zij het kortstondig, onplezierig gevoel. Voor deze behandeling is het belangrijk dat de patiënt en de therapeut elkaar vertrouwen en sympathiek tegenover elkaar staan.